Τζιχαντιστές “χτύπησαν” τις ΗΠΑ στο twitter – ΦΩΤΟ

Ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, μοιάζει να έχει καταληφθεί από ανθρώπους που δηλώνουν συμπαθούντες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, πιο φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει τον «τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που κατέλαβαν και ελέγχουν τη ροή δημοσιεύσεων της USCENTCOM στον ιστότοπο.

Από τον λογαριασμό αυτό δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και προσωπικών διευθύνσεων τους· δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας· στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο Διαδίκτυο από απειλές.

Η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο λογαριασμός της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έχει υποστεί πειρατεία, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που έδωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου μερικά λεπτά νωρίτερα.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού της στο Twitter, καθώς και τη λειτουργία του λογαριασμού και του καναλιού της στον ιστότοπο YouTube.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι Anonymous επιτέθηκαν στους τζιχαντιστές

Αυτή είναι η ιστοσελίδα που “χτύπησαν” οι Anonymous – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ