Έπιασαν αδέλφια-τρομοκράτες

Δίδυμα αδέλφια συνελήφθησαν σήμερα στον Καναδά για αδικήματα που έχουν σχέση με τρομοκρατική δράση και ένας μεταξύ αυτών συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ λίγο πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οι 24χρονοι Αστον Κάρλετον Λάρμοντ και Κάρλος Λάρμοντ διώκονται με κατηγορίες που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα ή υποστήριξη τρομοκρατικής δραστηριότητας, ανακοίνωσε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά (RCMP).

Οι δύο άνδρες, γεννημένοι στις 21 Νοεμβρίου του 1990 και κάτοικοι Οτάβας, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή εντός των προσεχών ωρών.

Ο Αστον Κάρλετον Λάρμοντ που συνελήφθη στην Οτάβα κατηγορείται για συνδρομή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, συμμετοχή σε δραστηριότητα για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης και προτροπή ενός προσώπου να επιδοθεί σε δραστηριότητα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης”, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο Κάρλος Λάρμοντ συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ και κατηγορείται για συμμετοχή σε δραστηριότητα για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης και για απόπειρα εγκατάλειψης της χώρας προκειμένου να μετάσχει σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Η τελευταία αυτή κατηγορία ορίζεται από μια νέα διάταξη βάσει της οποίας, ένας Καναδός σομαλικής καταγωγής καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε κάθειρξη δέκα ετών γιατί επιχείρησε να προσχωρήσει στο κίνημα των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.

Με τη στήριξη των δυνάμεων ασφαλείας “εμποδίσαμε τα πρόσωπα αυτά να φύγουν από τον Καναδά με σκοπό να λάβουν μέρος σε τρομοκρατική δράση στο εξωτερικό”, δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας Τζέιμς Μαλίζια.

Μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Γαλλία, όπου επιθέσεις και ομηρείες στοίχισαν τη ζωή 17 ανθρώπων τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι 12 από τους οποίους στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, η ομοσπονδιακή αστυνομία κάλεσε τους Καναδούς “να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να αναφέρουν κάθε πληροφορία για τρομοκρατία ή ύποπτες δραστηριότητες”.

Για την επιχείρηση αυτή, η ομοσπονδιακή αστυνομία στηρίχθηκε στις EISN, ομάδες εθνικής ασφαλείας, τις οποίες συγκροτούν μέλη αστυνομικών σωμάτων, τελωνειακοί και υπηρεσίες μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ