Ξεπέρασε τα 5 εκατ. tweets το σύνθημα #JeSuisCharlie

Το σύνθημα #JeSuisCharlie, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξει την υποστήριξη των απλών ανθρώπων για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια tweets σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Twitter.

Αυτή η δυναμική γύρω από ένα ενιαίο hashtag έφτασε την Παρασκευή στις 17:00 ώρα ΗΠΑ (00:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου GMT) τα 5.044.740 tweets, έχοντας κορύφωση τα 6.300 tweets ανά λεπτό που περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη- κλειδί.

Αν και το hashtag #JeSuisCharlie δεν έχει ολοκληρωθεί από τους χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου των 18.136.006 εκατομμυρίων tweets που είχε προκαλέσει η λέξη- κλειδί #Ferguson η πλέον μακράν χρησιμοποιούμενη λέξη κλειδί το 2014.

Αφορούσε την πόλη του Μισσούρι των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ένας νεαρός αφροαμερικανός σκοτώθηκε από ένα λευκό αστυνομικό στις αρχές Αυγούστου προκαλώντας οργή στην κοινότητα των αφροαμερικανών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ