Charlie Hebdo – Η σχέση των δραστών με την Αλ Κάιντα

Ο Σαΐντ Κουασί, ένας από τους καταζητούμενους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα, είχε συναντηθεί με τον ιερωμένο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, τον Αλ Αουλάκι.

Ο ένας από τους δύο αδελφούς που καταζητούνται για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, είχε επισκεφθεί την Υεμένη το 2011.

Όπως δήλωσε σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα στο Ρόιτερς ανώτερη πηγή των μυστικών υπηρεσιών της Υεμένης, ο δράστης  είχε συναντηθεί με τον ακραίο ισλαμιστή ιερωμένο Ανουάρ Αλ Αουλάκι, ο οποίος φερόταν να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ο οποίος λίγο αργότερα σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαΐντ Κουασί βρισκόταν στην Υεμένη το 2011 όπου παρέμεινε για αρκετούς μήνες μαζί με άλλους ξένους που μετέβησαν σε αυτή τη χώρα για θρησκευτικές σπουδές, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με το αν εκπαιδεύτηκε από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ένα από τα πλέον δραστήρια παρακλάδια του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου.

 

Διαβάστε επίσης

Charlie Hebdo:Ο Σαΐντ Κουασί είχε εκπαιδευτεί από μέλη της αλ Κάιντα στην Υεμένη – ΒΙΝΤΕΟ

MI5:Προειδοποίηση για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Δύση

Πέθανε ο αλ Λίμπι που φέρεται να είναι μέλος της Αλ Κάιντα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ