Charlie Hebdo – Ενός λεπτού σιγή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέτισε φόρο τιμής σήμερα το πρωί στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με σιγή ενός λεπτού, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκατό ευρωβουλευτές και υπάλληλοι μετείχαν στην τελετή αυτή που διοργανώθηκε στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο “σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους γάλλους πολίτες, τις αρχές και τα θύματα της αιματηρής επίθεσης”, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.

Το σύνθημα “Je suis Charlie” (Είμαι και εγώ Σαρλί) φωταγωγούσε επίσης το αέτωμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 28 μπλε σημαίες με τα 12 κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμάτιζαν μεσίστιες.

Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τήρησε επίσης ενός λεπτού σιγή ύστερα από έκκληση του προέδρου του Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασής τους στη Ρίγα για την έναρξη της λετονικής προεδρίας της ΕΕ, οι ευρωπαίοι επίτροποι υπό τον πρόεδρό τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τήρησαν σιγή ενός λεπτού, πριν από τη σύνοδο εργασίας με την κυβέρνηση της Λετονίας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Γαλλία – Η μουσουλμανική κοινότητα καλεί τους πιστούς να πενθήσουν

Ρέντσι: Είμαστε όλοι Γάλλοι

Γάλλοι οι δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ