Ρέντσι: Είμαστε όλοι Γάλλοι

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Ρέντσι μετέβη στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Ρώμη μετά την φονική επίθεση εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo και δήλωσε: «Είμαστε όλοι Γάλλοι».

Χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «σύμβολο της ελευθερίας» ο Ρέντσι επισήμανε, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα: «Είμαστε όλοι Γάλλοι, διότι εμείς πιστεύουμε ότι η ελευθερία είναι ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών».

«Δεν θέλω μόνο να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ιταλίας και των Ιταλών, αλλά και να στείλω το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στην τρομοκρατία να κερδίσει στην αναμέτρηση εναντίον της ελευθερίας και της λογικής» προσέθεσε ο ίδιος, συνεχίζοντας να μιλάει στα γαλλικά.

«Όλη η Ευρώπη  πρέπει να στείλει ένα ενιαίο και πολύ ισχυρό μήνυμα εναντίον όλων των μορφών εξτρεμισμού. Η μάχη για την ελευθερία, αυτός είναι ο σημαντικότερος σκοπός σήμερα» τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

Η Ευρώπη και όλοι της οι θεσμοί πρέπει να είναι ενωμένοι «όχι μόνο προκειμένου να καταδικάσουν αυτό που έχει συμβεί, αλλά επίσης και για να εκριζώσουμε τα στοιχεία του μίσους και του φόβου που εκδηλώθηκαν στο Παρίσι».

Νωρίτερα, μιλώντας στα ιταλικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι «όλη η Ευρώπη», «όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες πιστεύουν στην ελευθερία».

 

Διαβάστε επίσης:

Με πένες και δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους του Παρισιού – ΦΩΤΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ