Βοήθεια των ΗΠΑ στη Γαλλία για την επίθεση

Τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στη Γαλλία προσέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της συμμάχου Γαλλίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε τη βοήθεια της Ουάσινγκτον μετά την επίθεση αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί. Οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

“Είμαστε σε επαφή με Γάλλους αξιωματούχους και έχω δώσει οδηγίες στην κυβέρνηση μου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για να προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης” ανέφερε στην ανακοίνωσή του. “Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής και έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον τρων τρομοκρατών που απειλούν την ασφάλειά μας και τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Παρίσι και βρίσκεται σε επαφή με Γάλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του. Όπως διευκρίνισε, το υπουργείο αποτιμά συνεχώς το επίπεδο προστασίας των ομοσπονδιακών εγκαταστάσεων, όμως δεν εξήγησε εάν έχει αλλάξει κάτι μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

 

Διαβάστε επίσης

Οι πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

Το τελευταίο σκίτσο του περιοδικού πριν την επίθεση – ΦΩΤΟ

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στο Παρίσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ