Die Welt: “Καρότο και μαστίγιο” για την Ελλάδα

Υπό τον τίτλο “καρότο και μαστίγιο”, η εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ότι “το Βερολίνο αποφεύγει να θέσει επισήμως υπό πίεση τους Έλληνες ενόψει των εκλογών“, ενώ τονίζεται ότι μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ “θα ήταν κάτι σαν η μεγάλη πυρηνική καταστροφή για την πολιτική του Βερολίνου στην διάσωση του ευρώ”.

“Η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει επισήμως να δώσει συμβουλές στους Έλληνες. Επισήμως δεν την αφορά καθόλου για ποιο κόμμα θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός”, αναφέρουν οι αρθρογράφοι και παραθέτουν σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

“Η γραμμή είναι συνεννοημένη, τουλάχιστον μεταξύ των ‘μεγάλων’ της Ένωσης”, επισημαίνεται και παρατίθεται δήλωση του Αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ:

«Η Γερμανία έχει κάποιες φορές μια ιδιαίτερη τάση να παίζει τον ρόλο ενός κηδεμόνα απέναντι σε άλλες χώρες. Δεν θα έπρεπε τώρα να εμφανιστούμε σα γυμνασιάρχες στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα», δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ, για να επισημάνουν οι συντάκτες ότι ανεπισήμως η στάση προς την Ελλάδα φαίνεται διαφορετική, καθώς, ενόψει των καλών εκλογικών προοπτικών για τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί το Βερολίνο τώρα να επηρεάσει όλο το πράγμα προς το συμφέρον του.“Τη μια με πολλή πίεση – και για να κρατήσει χαμηλά τους ευρωσκεπτικιστές της AfD. Την άλλη – όπως τώρα ο κ. Ζεεχόφερ – με πολλή εγκράτεια, για να μην σπρώξουν τους Έλληνες, με την απέχθεια τους απέναντι στην γερμανική επιβολή, στις αγκάλες των αριστερών. Διότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κάτι σαν πυρηνικό ατύχημα για την πολιτική διάσωσης του ευρώ από το Βερολίνο».

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Αν φύγει η Ελλάδα το ευρώ θα διαλυθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ