Τα αυστραλιανά ΜΜΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

Στο σύνολό τους τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ανησύχησαν έντονα τις διεθνείς αγορές.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, τουλάχιστον, για άλλο έναν μήνα και αυτό θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή οικονομία, αναφέρει το δίκτυο ABC.

Η εφημερίδα The Australian σημειώνει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις εκλογές, και επισημαίνει δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τη βούληση του λαού το μέλλον είναι εδώ πλέον».

Η εφημερίδα The Age εκτιμά πως όποιο κόμμα και να έρθει πρώτο δύσκολα θα σχηματίσει κυβέρνηση, «αλλά και αν σχηματίσει δύσκολα θα εξαντλήσει την θητεία των τεσσάρων χρόνων».

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται, επίσης, πως η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου «δεν απέδωσε» και προβάλλουν το φάσμα της οικονομικής αβεβαιότητας ενόψει της κάλπης.

Η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το διεθνές πρόγραμμα βοήθειας που χρειάζεται η χώρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, σημειώνεται, ωστόσο προστίθεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ