Οι διαθήκες του Τσόρτσιλ, της Νταϊάνα και του Ντίκενς στον… αέρα

Στη δημοσιότητα έδωσε η Βρετανική κυβέρνηση τις διαθήκες της Αγγλίας και της Ουαλίας από το 1858 μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα σε αυτές που δημοσιοποιηθήκαν είναι και αυτές του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Καρόλου Ντίκενς.

“Είναι μια φανταστική πηγή, όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα δικαστήρια Σάιλες Βάρα.

Μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να την ερευνούν πληκτρολογώντας ένα επώνυμο και μια ημερομηνία θανάτου. Μπορεί κανείς να αποκτήσει ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών έναντι 10 στερλινών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πολίτες θα μπορέσουν έτσι να διαβάσουν πως ο Κάρολος Ντίκενς είχε ζητήσει να ενταφιαστεί χωρίς πολυτέλειες και ιδιωτικά, πως ο οικονομολόγος Τζον Κέινς επιθυμούσε να καταστραφούν οι περισσότερες από τις αδημοσίευτες σημειώσεις και τα αδημοσίευτα χειρόγραφά του ή ακόμη πως ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ μοίρασε εξίσου τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης.

Ένα από τα θαύματα των Χριστουγέννων – ΒΙΝΤΕΟ

Ο 12χρονος που ντύθηκε Ιωσήφ Στάλιν από τη Ναζαρέτ !

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ