Ιορδανία: Δεν κατέρριψαν οι τζιχαντιστές το αεροσκάφος

Oι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας διέψευσαν με τη σειρά τους σήμερα ότι το αεροσκάφος τους που συνετρίβη στη Συρία καταρρίφθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν οι εξτρεμιστές.

«Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους της Ιορδανίας στην περιοχή της πόλης Ράκα της Συρίας δεν προκλήθηκε από τα πυρά του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) επισήμανε μία πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας σε ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του στρατού.

«Όμως δεδομένου ότι δεν έχουμε πρόσβαση στα συντρίμμια του αεροσκάφους και λόγω της απουσίας του πιλότου (τον οποίο αιχμαλώτισαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους) δε μπορούμε προς το παρόν να καθορίσουμε την ακριβή αιτία της συντριβής» προσθέτει η πηγή αυτή.

Και η Centcom (η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή) είχε επίσης αμφισβητήσει προχθές Τετάρτη τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών σύμφωνα με τους οποίους το αεροσκάφος έχει καταρριφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν κατέρριψε το αεροσκάφος» είχε επισημάνει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ