Παραιτήθηκε στέλεχος του κόμματος του Φάρατζ για σεξουαλική παρενόχληση

Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ που θεωρείται μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη της Βρετανίας και πιθανόν να κρίνει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε ότι ένα από τα ανώτερα στελέχη του παραιτήθηκε εξ αιτίας των ισχυρισμών σε βάρος του για μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα που διενήργησαν στελέχη του, δεν αποκαλύφθηκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες σε βάρος του Ρότζερ Μπερντ ότι παρενόχλησε τη Νατάσα Μπόλτερ, ένα άλλο στέλεχος του UKIP και υποψήφια για το κοινοβούλιο στις επικείμενες εκλογές. Μολαταύτα ο Μπερντ που κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος –που υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση–, παραιτήθηκε εξ αιτίας της «αρνητικής δημοσιότητας» που προκάλεσε η υπόθεση.

Το UKIP έχει δύο έδρες στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, αλλά αναμένεται να εξασφαλίσει πολλές περισσότερες στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους. Η πιθανή εκλογική του άνοδος θα μπορούσε να δημιουργήσει δυσκολίες στα δυο μεγάλα κόμματα, τους Εργατικούς και τους Τόρις να καταλάβουν αρκετές έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο προκειμένου κάποιο εξ αυτών να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι πολιτικές θέσεις του UKIP για ριζικά αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση καθώς και για την άμεση απόσυρση της Βρετανίας από την ΕΕ αποδεικνύονται δημοφιλείς σε ορισμένα τμήματα του εκλογικού σώματος.

Ωστόσο το κόμμα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε μια σειρά από σχόλια μελών του όσον αφορά τις γυναίκες ή την φυλετική καταγωγή, που θεωρήθηκαν προσβλητικά από πολλούς βρετανούς πολίτες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ