Rheinische Post: Ο κίνδυνος ονομάζεται Τσίπρας

Η εφημερίδα Rheinische Post στη διαδικτυακή της έκδοση δίνει ονοματεπώνυμο στους κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

«Ο κίνδυνος ονομάζεται Τσίπρας» επιγράφει το σχόλιό της, προβλέποντας αναταράξεις στην ευρωζώνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του. Οι δανειστές θα έβγαιναν νικητές σε ενδεχόμενη αναμέτρηση δυνάμεων με τον Τσίπρα, ενώ κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κινδύνους όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη, μια που οι αγορές θα αμφισβητούσαν ολόκληρη την ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση Ελλάδα δεν θα μπορέσει φέτος να επιστρέψει στις αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της» καταλήγει το σχόλιο.

Το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (dpa) υποστηρίζει ότι τη σύντομη χρηματιστηριακή εβδομάδα πριν την πρωτοχρονιά οι ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη εορταστική ατμόσφαιρα των επενδυτών «με ενδεχόμενη την επιστροφή της χώρας σε παλιές εποχές κρίσης με αντίστοιχες συνέπειες και για τις γερμανικές αγορές».

Η ανταπόκριση φιλοξενεί σχόλιο εμπειρογνωμόνων από την ιδιωτική τράπεζα M.M.Warburg & Co., σύμφωνα με την οποία εκτός από τις χρηματιστηριακές αναταράξεις «πιθανή κυβερνητική αλλαγή θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανιστούν με ευρωφοβικές θέσεις». Εμπειρογνώμονες της τράπεζας HSH Nordbank υποστηρίζουν ότι «εάν έρθουν οι αριστεροί πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων στην εξουσία, τότε υπάρχει η απειλή τερματισμού των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων με νέο κούρεμα του χρέους».

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ