Η ιταλική βουλή ενέκρινε τον δημόσιο προϋπολογισμό για το 2015

Η ιταλική βουλή ενέκρινε πριν από λίγο τον δημόσιο προϋπολογισμό για το έτος 2015, με 307 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 2 αποχές.

Τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Ρέντσι τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζοντας από την καθιέρωση της μείωσης των φόρων ύψους 80 ευρώ τον μήνα για τους μόνιμους υπαλλήλους που κερδίζουν μέχρι και 24.000 ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να μην αυξηθούν, για το 2015, ο φόρος ακινήτων και το τέλος που καταβάλλουν οι Ιταλοί πολίτες προς την δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση Rai. Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό εγκρίνεται και το οικονομικό μπόνους για οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Το εν λόγω μπόνους θα είναι τριετούς διάρκειας και θα αναλογεί σε 960 ευρώ τον χρόνο.

Το περιεχόμενο του προϋπολογισμού στο σύνολό του αμφισβήτησαν ηχηρά οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, υψώνοντας ταμπέλες όπου αναγραφόταν «vergogna» (ντροπή), ενώ προσπάθησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των εδράνων της κυβέρνησης.

Αύριο, Τετάρτη, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι, αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης του εργασιακού σχετικά με το πότε θα προβλέπεται χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης καθώς και πότε θα συνεχίσει να ισχύει το δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ