Σπάνιες φωτογραφίες “θησαυρός” του Φιντέλ Κάστρο

Ένα μικρό θησαυρό κρατούσε στο συρτάρι του γραφείου του για δυο δεκαετίες ένας Καναδός.

Ο λόγος για τον 64χρονο Ron Telpner, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία ότι τα αρνητικά φωτογραφιών που είχε αγοράσει έναντι 20 δολαρίων σε ένα παζάρι στην Αβάνα πριν από περίπου 20 χρόνια ήταν αδημοσίευτες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο

“Αγόρασα τα αρνητικά από έναν γκριζομάλλη σε ένα παζάρι, το 1993, αλλά δεν είχα ιδέα τι έπαιρνα γιατί οι εικόνες ήταν τόσο μικρές”, λέει ο Telpner. “Μου είπε ότι είχε υπάρξει ο προσωπικός φωτογράφος του Κάστρο αλλά δεν τον πίστεψα, νόμιζα ότι απλά ήθελε να κερδίσει μερικά δολάρια”, συμπλήρωσε αναφερόμενος στον φωτογράφο Alberto Korda.

Ο Telpner ανακάλυψε την αξία των φωτογραφιών, όταν πρόσφατα διάβασε στην εφημερίδα ότι παρόμοιο υλικό, του ίδιου φωτογράφου, πουλήθηκε για 50.000 δολάρια. “Δεν μπορούσα να το πιστέψω, οπότε πήγα σε κάποιους οίκους δημοπρασίας και σε έναν από αυτούς μου είπαν ότι και οι δικές μου φωτογραφίες μπορούσαν να πιάσουν ανάλογη τιμή”, λέει ο Καναδός.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κυρίως την περίοδο 1957-1979. Ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίζεται αγκαλιά με γυανίκες φορώντας γιρλάντες από λουλούδια στο λαιμό, σε εκδρομές για ψάρεμα, ενώ σε άλλη φωτογραφία είναι δίπλα στον Τσε Γκεβάρα καθώς υποδέχονται τον δικτάτορα της Ινδονησίας, Suharto.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε επίσης

Ιστορική συμφωνία Ομπάμα – Κάστρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ