Η Δύση συμπεριφέρεται ως αυτοκρατορία που τιμωρεί δήλωσε ο Πούτιν

Την “τιμωρητική επιχείρηση” την οποία εξαπέλυσε το Κίεβο κατά των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως και τη Δύση που συμπεριφέρεται ως αυτοκρατορία που θέλει “να την ακολουθούν με στρατιωτικό βήμα οι βασάλοι της”.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος του έτους, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ερωτήθηκε ευθέως από Ουκρανό δημοσιογράφο για το ακριβή αριθμό των ρώσων στρατιωτικών που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών αυτονομιστών και εκείνων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν αρκέσθηκε να δηλώσει ότι “υπάρχουν άνθρωποι που, ακολουθώντας τη φωνή της συνειδήσεώς του, εκπληρώνουν το καθήκον τους ή άλλοι που, ως εθελοντές μάχονται στην ανατολική Ουκρανία”, τονίζοντας ότι “δεν πρόκειται για μισθοφόρους, διότι δεν πληρώνονται”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον των φιλορωσικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Πούτιν υπενθύμισε “τις αρχές του διεθνούς δικαίου που προβλέπει το δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν για την τύχη τους”.

Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η ουκρανική κρίση πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν και ότι στόχος της Μόσχας είναι η αποκατάσταση της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας.

Προειδοποίησε επίσης το Κίεβο ότι οφείλει να σεβαστεί όλες τις περιοχές της χώρας, εάν θέλει την ειρήνη.

“Πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά μέσα , όχι με την πίεση… ενός οικονομικού αποκλεισμού ή την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων”, είπε.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι υψώνουν ένα νέος “τείχος” στην Ευρώπη και συμπεριφέρονται ως “αυτοκρατορία”.

“Πρόκειται για ένα εικονικό τείχος, αλλά έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται”, είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα στους Ρώσους και τους Δυτικούς. “Η αντιπυραυλική άμυνα κοντά στα σύνορά μας, δεν είναι ένα τείχος;”. “Οι εταίροι μας αποφάσισαν ότι είναι νικητές, ότι αποτελούν πλέον μία αυτοκρατορία και ότι οι υπόλοιποι είναι βασάλοι που πρέπει να ακολουθούν με στρατιωτικό βήμα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ