Guardian: Σύγκρουση Ελλάδας – δανειστών μπορεί να επιφέρουν οι πρόωρες εκλογές

Με ένα υποτιμητικό άρθρο για τους βουλευτές που εν ολίγής περιγράφει ως ψοφοδεείς που παζαρεύουν τα βουλευτικά προνόμια τους με αντάλλαγμα την ψήφο τους, ο Guardian περιγράφει τα μεγάλα στοιχήματα εν όψει της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα, ενώ αναφέρει ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης της Ελλάδας με τους πιστωτές της αν προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.

Πιθανές αλλαγές σε όλη την Ευρωζώνη

Στο άρθρο σημειώνεται ότι η έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, Τετάρτη, γίνεται σε μια στιγμή που οι αγορές υποχωρούν, με την Ευρώπη να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τους Έλληνες περισσότερο πολωμένους από ποτέ, ενώ τονίζεται ότι από αυτήν την εκλογή υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν πολλά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη.

Πιθανή αστάθεια

«Κατ’ εξαίρεση στην Ελλάδα, η αποτυχία του κοινοβουλίου να εκλέξει πρόεδρο οδηγεί σε εθνικές εκλογές», σημειώνει ο καθηγητής Kevin Featherstone, επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, προσθέτοντας ότι τη δεδομένη στιγμή οι εθνικές εκλογές θα μπορούσαν να έχουν μεγάλες συνέπειες, αναφέροντας τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά και ευρύτερη αστάθεια στην Ε.Ε. και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, αυτό που κυρίως καλούνται να αποφασίσουν οι 300 βουλευτές κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, αλλά το αν η χώρα θα πρέπει να προσφύγει στις κάλπες, κάτι στο οποίο πιστεύουν πολλοί βουλευτές, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ