Die Welt: Αν βγει ο Τσίπρας… τέλος τα λεφτά

«Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναφέρεται στην Προεδρική Εκλογή στη χώρα μας, καθώς και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επικαλούμενη στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, αποκαλύπτει τις… προθέσεις του Βερολίνου σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και προχωρήσουμε σε εκλογές. Μάλιστα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι, εστίασαν στο ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία ο Αλέξης Τσίπας και δήλωσαν: «Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρονται μάλιστα μερικές από τις εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παρατίθεται και η δήλωσή του σχετικά με τις αγορές. «Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.

«Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια για την περίπτωση αυτή, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» φέρεται να είναι η απάντηση των Γερμανών αξιωματούχων σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν το Βερολίνο έχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση που ο επόμενος Πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ