Παρέμβαση της Μέρκελ για τον αγωγό South Stream

 

H καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξή της στη Βουλγαρία στις προσπάθειες που καταβάλλει για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, από τη στιγμή που η Μόσχα ανέστειλε την εφαρμογή του σχεδίου αυτό το μήνα για χάρη ενός εναλλακτικού αγωγού μέσω της Τουρκίας.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» δήλωσε η Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο Βερολίνο.

Πολλά συμβόλαια έχουν ήδη συμφωνηθεί και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι, προσέθεσε η ίδια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό.

«Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι εταίροι πρέπει να συνεχίσουν σε νόμιμη βάση, ειδάλλως θα παραβιάζαμε τη σύμβαση, που υπογράφθηκε με τη Βουλγαρία μάλλον, παρά με την ΕΕ ως εταίρο το 2006» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ