• Ιταλικά ΜΜΕ: Αντεπίθεση Τσίπρα στον Σαμαρά

  2:16 μμ, Κυριακή 14 Δεκ 2014 2:16 μμ, Κυριακή 14 Δεκ 2014

  Νέα αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρα μας κάνουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σε άρθρο της εφημερίδας La Repubblica, στην διαδικτυακή της έκδοση, με τίτλο «Ελλάδα, υψηλή ένταση πριν την προεδρική ψήφο.

  Ο Τσίπρας κατά του Σαμαρά και ο Γιούνκερ παίρνει θέση», τονίζεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθενται στην κυβέρνηση Σαμαρά, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να βυθίσει την Ελλάδα στο χάος «σπέρνοντας τρόμο στη χώρα».

  Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι εκτιμά ότι το αποτέλεσμα της παρέμβασής του ήταν αντίθετο με εκείνο που επεδίωκε, από την στιγμή που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάζονται τα ειρωνικά σχόλια, με αφορμή την δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

  «Ο Γιούνκερ στηρίζει Σαμαρά, πολεμικές στην Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: δεν είναι ο νομάρχης της Ελλάδας», τιτλοφορείται άρθρο στην διαδικτυακή πύλη της οικονομικής εφημερίδας «Il Sole 24 Ore». Η ιταλική εφημερίδα τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι «η ετικέτα #GreeksAskJuncker είναι η πρώτη σε παρεμβάσεις, τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα, και οι τοποθετήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι γεμάτες ειρωνεία».

  «Για παράδειγμα -γράφει η Il Sole 24 Ore- ένας χρήστης του διαδικτύου ρωτά τον κύριο Γιούνκερ «αν στην πίτσα πρέπει να βάλει πρώτα το ζαμπόν ή τις πιπεριές» ενώ «ένας άλλος του ζητά συμβουλές για την εκλογή του συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου».

  Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει κατά δυο μήνες την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ότι «αν δεν προκύψει η αναγκαία πλειοψηφία, θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί».

  Στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, αφιέρωσε ρεπορτάζ του το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre. «Πρόκειται για τον αγώνα της Δέσποινας και των άλλων συναδέλφων της, εξακοσίων, σχεδόν, με τις οποίες διαδηλώνει μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών».

  «Η Δέσποινα Κωστοπούλου είναι ένα από τα σύμβολα της Ελλάδας που αντιστέκεται στην κρίση και το νέο της σπίτι, είναι, πλέον, η σκηνή που έχει στήσει έξω από την είσοδο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών», τονίζει ο Ιταλός απεσταλμένος Νίκο Πίρο. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, οι γυναίκες αυτές έχουν μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και για το ισχυρό δίκτυο σιδηροδρομικών.

  «Έχουμε ανάγκη να γυρίσουμε στην δουλειά μας, για εμάς αποτελεί θέμα επιβίωσης, και αυτό μας δίνει την δύναμη να αντέξουμε», δηλώνει στο δελτίο του Rai Tre η κυρία Κωστοπούλου.

  Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο, τέλος, έχει αναρτήσει βιντεοσκοπημένη συνέντευξη με τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά.

  Ο Κύριος Μαριάς συναντήθηκε στο Μιλάνο με το υψηλόβαθμο στέλεχος και βουλευτή των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Όπως τονίζει η εφημερίδα, συζήτησαν τα σημεία ενός σχεδίου κοινής δράσης των Πέντε Αστέρων με το πολιτικό κίνημα «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», του οποίου και ηγείται ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Ο Κύριος Μαριάς, μεταξύ των άλλων, ανήγγειλε ότι ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλλο, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα και την Κρήτη την Άνοιξη του 2015 «για να μιλήσει απευθείας με τους έλληνες πολίτες».

  Ο Νότης Μαριάς, τέλος, δηλώνει ότι «συνάντησε πριν ένα μήνα τον Μπέπε Γκρίλο στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν ότι θα ήταν καλό, για τους πολίτες της νότιας Ευρώπης, να μπορέσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους». Κύρια σημεία συνεργασίας θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και της Ευρώπης των τραπεζών και της γραφειοκρατίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα