ΔΝΤ-Νέα δόση του δανείου για την Τυνησία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε την Παρασκευή μια νέα δόση του δανείου ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τυνησία, ως μέρος του πακέτου βοήθειας για να υποστηρίξει την πολιτική μετάβαση της χώρας. Το κράτος της βόρειας Αφρικής που βρέθηκε στο επίκεντρο της Αραβικής Άνοιξης, θα λάβει ένα συνολικό ποσό 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα δύο ετών.

«Η Τυνησία έχει κάνει μια επιτυχημένη πολιτική μετάβαση, ενώ διασχίζει ένα δύσκολο περιβάλλον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» ανέφερε ένας διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων σε ανακοίνωσή του.

«Η οικονομία τα Τυνησία έχει ανακτήσει κάπως το χαμένο έδαφος αν και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες η υψηλή ανεργία και η αυξανόμενη ευπάθεια του τραπεζικού συστήματος απαιτούν να προχωρήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό καλεί επίσης την Τυνησία να μειώσει τις επιδοτήσεις στον τομέα της ενέργειας και να ελέγξει το μισθολογικό κόστος στον δημόσιο τομέα. Μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα πρέπει να συμβάλει στη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, αναφέρει επίσης το ΔΝΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ