Deutsche Welle: «Κραχ» 30ετίας στο χρηματιστήριο της Αθήνας

Deutsche Welle: «Κραχ» 30ετίας στο χρηματιστήριο της Αθήνας

Ο φόβος για «επιστροφή» της ελληνικής κρίσης προκαλεί τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 27 ετών στο χρηματιστήριο της Αθήνας, επισημαίνουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Η χρηματαγορά στην Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο κραχ από το 1987» μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι «η προαναγγελία πρόωρων προεδρικών εκλογών υπέθαλψε την αβεβαιότητα». Σύμφωνα με την ανταπόκριση υπάρχει «φόβος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να ανέλθει στην εξουσία. Το κόμμα θέλει να αυξήσει μισθούς και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και επιπλέον θέλει να επιτύχει ένα δεύτερο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη πτώση στο χρηματιστήριο από την κρίση της Lehman Brothers». Επισημαίνει μάλιστα ότι ειδικά ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά σχεδόν 16%, ενώ οι επενδυτές αρχίζουν να «ξεφορτώνονται» τα ελληνικά ομόλογα.

Μιλώντας στη Wirtschaftswoche ο αναλυτής της τράπεζας Nordea Bank Γιαν φον Γκέριχ, τονίζει ότι σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι πενιχρές οι πιθανότητες νίκης του κυβερνητικού συνασπισμού και δηλώνει: «Αυτό θα μπορούσε να τερματίσει την οικονομική ανάκαμψη. Και αν δείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ