Νέα διαρροή από τον… φορολογικό παράδεισο

Νέα διαρροή από τον… φορολογικό παράδεισο

Άλλες 35 επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας και οι τρεις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες στον πλανήτη εμπλέκονται στις συμφωνίες του Λουξεμβούργου.

Νέα διαρροή με περισσότερες φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις, αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», σε συνεργασία με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, την «Guardian», την «Monde», τη «Sueddeutche Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Τα έγγραφα αποκτήθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της αρχικής έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από έναν μήνα και αφορούσε περισσότερες από 340 επιχειρήσεις.

Οι αποκαλύψεις της παγκόσμιας έρευνας, προκάλεσαν αναταράξεις στην ΕΕ, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνερκ ,ο οποίος ως επί 20ετία Πρωθυπουργός, θεωρείται υπεύθυνος για τις πρακτικές του Μεγάλου Δουκάτου.

Τα νέα έγγραφα συνδέονται με επιπλέον τριάντα πέντε επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας. Στις νέες φορολογικές εταιρίες δεν εμπλέκεται μόνο μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες λογιστικές – ελεγκτικές εταιρείες στον πλανήτη, που υπέβαλλε τα σχέδια στις φορολογικές Αρχές του Λουξεμβούργου για λογαριασμό των επιχειρήσεων πελατών της. Στα έγγραφα που εστάλησαν πρόσφατα γίνεται ξεκάθαρο ότι και οι άλλες τρεις μεγάλες λογιστικές εταιρείες, αξιοποιούσαν τους μηχανισμούς φοροελάφρυνσης του Λουξεμβούργου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ