Reuters: Ο Σαμαράς έχει βρει τους 180 βουλευτές

Reuters: Ο Σαμαράς έχει βρει τους 180 βουλευτές

Το πρακτορείο Reuters γράφει για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να δώσει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί εδώ και μήνες προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών. «Η απόφαση του Eurogroup να δώσει δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας έπαιξε καθοριστικό ρόλο» σημειώνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Αυτή η απόφαση έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Πρωθυπουργό για να επισπεύσει την προεδρική εκλογή. Ελλοχεύει, όμως, ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών που ενδεχομένως να σημάνει και την ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο κ. Σαμαράς πήρε αυτή την απόφαση θέλοντας να δώσει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα, διακινδυνεύει ωστόσο την πολιτική του υπόσταση. Θεωρεί ότι η ενδεχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα του λύσει τα χέρια για να διαπραγματευθεί αποτελεσματικότερα με τους δανειστές ενώ επιπλέον θα του εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση». 

Όπως γράφει το Reuters, επικαλούμενο αναλυτές, «για να προβεί σε αυτή την κίνηση ο κ. Σαμαράς έχει ήδη βρει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο οικονομικός αναλυτής, Τάκης Ζαμάνης, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι αγορές πιστεύουν πως ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρος ότι έχει τη στήριξη των βουλευτών». 

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση και έθεσε ένα καινούργιο δίλημμα στους δανειστές: η Τρόικα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με αυτήν την κυβέρνηση ή να ρισκάρει με μια καινούργια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να διαπραγματευθεί», σημειώνει ο Πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΑLCO, Κώστας Παναγόπουλος. 

 

Διαβάστε επίσης:

Θύμα τροχαίου η σύζυγος του Στουρνάρα

Σύζυγος ειδικού φρουρού: Ο Άδωνις δεν κράτησε τον λόγο του

ΒΙΝΤΕΟ-Άνοιξαν μούμια 2.500 ετών-Συγκλονιστικές εικόνες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ