ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λευκό Οίκο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λευκό Οίκο

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε, την Κυριακή, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Οβάλ Γραφείο, στην πρώτη επίσκεψη του δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, πίσω από τον πατέρα του Κάρολο, στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο άνδρες χαμογελαστοί, κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο και συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα. Δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του 32χρονου πρίγκιπα στην Ουάσιγκτον.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ουίλιαμ εκφώνησε μία ομιλία στην Παγκόσμια Τράπεζα σχετικά με το λαθρεμπόριο ειδών υπό εξαφάνιση. Ο Λευκός Οίκος είχε χαιρετίσει, ανακοινώνοντας τη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, το έργο του Βρετανού πρίγκιπα «στη μάχη εναντίον αυτού (του προβλήματος), που συνιστά τόσο μία απειλή για την ασφάλεια όσο ένα περιβαλλοντικό οικολογικό πρόβλημα».

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους πραγματοποιούν μια σύντομη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη. Η Κέιτ παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και δεν παρέστη στη συνάντηση με τον Ομπάμα.

Επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής στο Χάρλεμ ένα κέντρο που είναι αφιερωμένο στα παιδιά, το Northside Center for Child Development.

Φορώντας ένα κομψό μαύρο μαντό η δούκισσα του Κέμπριτζ παρακολούθησε για μία ώρα ένα εργαστήριο χειροτεχνίας με τη συνοδεία της Σιρλέιν Μακγκρέι, της συζύγου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Τη δούκισσα, που διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα δεκάδες θαυμαστές που αψήφησαν το κρύο προκειμένου να τη δουν από κοντά και να της πουν, όπως έγραφε και ένα πλακάτ, ότι «αγαπούν την Κέιτ».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντάμε το μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, είναι υπέροχο για τη συνοικία μας» δήλωσε η Λίντσεϊ Κλίοτ, κάτοικος του Χάρλεμ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS2.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ