Επεισόδια πριν από τη θεατρική πρεμιέρα του “La Scala”

Επεισόδια πριν τη θεατρική πρεμιέρα του La Scala

Δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Μιλάνο, λίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων του Θεάτρου «La Scala», με το Φιντέλιο του Μπετόβεν. Παράλληλα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση Rai, τραυματίσθηκε στο μάτι και ένας αστυνομικός.

Στην πλατεία έξω από το διεθνούς φήμης θέατρο, αλλά και στους γύρω δρόμους διαδήλωσαν περίπου διακόσιοι άνεργοι και άστεγοι. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή, οι διαδηλωτές ήρθαν, τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς. Οι μεν προχώρησαν σε ρίψη αυγών και καπνογόνων, οι δε έκαναν χρήση γκλομπ με τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τραυματίσθηκαν δύο άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση μιας βόμβας μολότοφ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού), αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ