Ουίλιαμ και Κέιτ στις ΗΠΑ για να συναντήσουν τον Ομπάμα

Ουίλιαμ και Κέιτ στις ΗΠΑ για να συναντήσουν τον Ομπάμα 

 

O πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, πραγματοποιούν από σήμερα μία επίσημη επίσκεψη διάρκειας 3 ημερών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της οποίας ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να προωθήσει το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Ουίλιαμ, ηλικίας 32 ετών και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου πίσω από τον πατέρα του Κάρολο θα φθάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη ενώ αύριο θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Κατόπιν θα εκφωνήσει μία ομιλία στην Παγκόσμια Τράπεζα σχετικά με το λαθρεμπόριο ζώων υπό εξαφάνιση προτού επιστρέψει στη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί σε διάφορες φιλανθρωπικές και επίσημες εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το βασιλικό ζεύγος, το οποίο δεν θα συνοδεύσει ο πρίγκιπας Γεώργιος ο οποίος θα παραμείνει στο Λονδίνο, θα επισκεφθεί επίσης το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ουίλιαμ και της Κέιτ σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον και τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη εκτός των χωρών της Κοινοπολιτείας έπειτα από μία σύντομη επίσκεψη στην Καλιφόρνια το 2011, διευκρίνισε το βρετανικό παλάτι.

«Είναι ένα σημαντικό ταξίδι που στοχεύει στο να παγιώσει λίγο περισσότερο τον Ουίλιαμ στο ρόλο που θα αναλάβει στο μέλλον ενός πολιτικού άνδρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, συγγραφέας του βιβλίου «The Royal New Family» που επικεντρώνεται στο ζευγάρι και το γιο τους Γεώργιο, τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Αυτή η επίσκεψη στις ΗΠΑ αναβιώνει τη μνήμη της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα το 1985. Εκείνη την εποχή η Νταϊάνα είχε τραβήξει πάνω της όλη την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όταν χόρεψε με τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και τον αστέρα του Χόλυγουντ Τζον Τραβόλτα.

Αυτήν τη φορά ωστόσο οι αξιωματούχοι του βασιλικού παλατιού «προσπάθησαν να σχεδιάσουν προσεκτικά το πρόγραμμα του Ούιλιαμ και της Κέιτ με τρόπο που εκείνη να μη βρίσκεται στο επίκεντρο όπου και αν πηγαίνουν» επιβεβαίωσε ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, σημειώνοντας «την εμμονή των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τα ρούχα που φοράει η Κέιτ και την φουσκωμένη κοιλιά της λόγω της εγκυμοσύνης».

«Το σημαντικότερο για εκείνους είναι ότι ο μέλλων βασιλιάς αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ» επισήμανε ο ίδιος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ