Εξιτήριο παίρνει ο Κουβανός γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Εξιτήριο παίρνει ο Κουβανός γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

 

O Κουβανός γιατρός ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στην Ελβετία βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση και «σύντομα» θα πάρει εξιτήριο, βεβαίωσαν σήμερα οι κουβανικές αρχές.

«Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν επιβεβαιώνουν την εξαφάνιση του ιού από τα σωματικά του υγρά, αναμένεται λοιπόν σύντομα να του επιτραπεί να πάρει εξιτήριο» από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης (HUG) όπου εισήχθη και νοσηλεύεται από την 21η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ο δρ. Φέλιξ Μπάες εξέλθει από το νοσοκομείο «θα επιστρέψει στην Κούβα» προστίθεται σε αυτό το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Cubadebate.

Ο Φέλιξ Μπάες είναι ένα από τους 165 Κουβανούς γιατρούς που μετέβησαν στη Σιέρα Λεόνε προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας του ιού Έμπολα, που έχει προκαλέσει 6.113 θανάτους σε διάστημα ενός έτους, στην πλειονότητά τους στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και στη Γουινέα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιεύτηκε χθες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ