Μεξικό: Βόμβες μολότοφ και συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Μεξικό: Βόμβες μολότοφ και συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού, και ενώ χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν κατά των πολιτικών χειρισμών του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο σχετικά με την προφανή δολοφονία των 43 φοιτητών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και μέλη συμμοριών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Μεξικού οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και για ένα σκάνδαλο που αγγίζει τον πρόεδρο του Μεξικού και αφορά μια πανάκριβη σύμβαση για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων της χώρας την οποία η κυβέρνηση μετά τον σάλο που προκλήθηκε ακύρωσε απότομα.

Περίπου 300 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο αεροδρόμιο, λίγες ώρες πριν από την μαζική έναρξη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και τις τρεις μεγάλες προγραμματισμένες πορείες. Οι τρεις πορείες στην Πόλη του Μεξικού αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα την Πέμπτη από διαφορετικά σημεία και θα συγκλίνουν στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της 114ης επετείου της Μεξικανικής Επανάστασης για την ανατροπή του δικτάτορα Πορφίριο Ντίαζ το 1910.

Η κοινωνία του Μεξικού είναι συγκλονισμένη από την στυγερή δολοφονία των 43 φοιτητών στην πόλη Ιγκουάλα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Οι φοιτητές δολοφονήθηκαν από διεφθαρμένους τοπικούς αστυνομικούς σε συνεργασία με μέλη των καρτέλ ναρκωτικών. Τα πτώματά τους στη συνέχεια πιθανότατα αποτεφρώθηκαν σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα. Πολλοί μαθητές αλλά και οι συγγενείς των αγνοουμένων αναμένεται να είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε χιλιάδες όπως είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ