ΗΠΑ: Aπερρίφθη το νομοσχέδιο για την κατασκευή του Keystone XL

ΗΠΑ: Aπερρίφθη το νομοσχέδιο για την κατασκευή του Keystone XL

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών απέτυχε οριακά να περάσει το νομοσχέδιο που θα ενέκρινε την κατασκευή του αμφιλεγόμενου ενεργειακού αγωγού Keystone XL, μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, απορρίπτοντας τον νόμο που η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα.

Η καταμέτρηση των ψήφων ήταν αρνητική καθώς μόνο 59 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ του νόμου που θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για το έργο, ενώ ήταν απαραίτητες 60 ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο.Οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται στην κατασκευή του Keystone XL, λόγω των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ενάντια στο νόμο καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να περιμένει μέχρι το τέλος της νομικής διαδικασίας, πριν αποφασίσει αν το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση του ή όχι.

Για τους Ρεπουμπλικάνους ο αγωγός Keystone XL είναι ένα δυναμικό έργο που θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αλλά οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν τον κίνδυνο διαρροών και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, σε μια έκταση 1.900 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 1.400 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον απόηχο της ψηφοφορίας, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακονελ ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα είναι η προτεραιότητα της Γερουσίας τον Ιανουάριο, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τον έλεγχο της Άνω Βουλής του Κογκρέσου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ