ΗΠΑ-Δεν αλλάζει η πολιτική για την καταβολή λύτρων

ΗΠΑ-Δεν αλλάζει η πολιτική για την καταβολή λύτρων

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσε εντολή για αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής όσον αφορά τις προσπάθειες για την απελευθέρωση Αμερικανών πολιτών που κρατούνται όμηροι, αντιτίθεται ακόμη στην καταβολή λύτρων, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα διέταξε την αναθεώρηση αυτή το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου αριθμού Αμερικανών πολιτών που είχαν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις. Τους τελευταίους μήνες οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις Αμερικανούς ομήρους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος πίστευε ότι η αναθεώρηση ήταν αναγκαία επειδή αυξάνονταν οι απαγωγές Αμερικανών.

“Αυτό που θέλω να αποσαφηνίσω ωστόσο είναι ότι η αναθεώρηση αυτή δεν περιλαμβάνει την επανεξέταση της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης που θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να πληρώνονται λύτρα σε τρομοκρατικές οργανώσεις που κρατούν ομήρους”, τόνισε ο Έρνεστ. Ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι η καταβολή λύτρων μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.

“Δεν θέλουμε να θέσουμε άλλους Αμερικανούς πολίτες σε μεγαλύτερο κίνδυνο όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Και, εάν η μια τρομοκρατική οργάνωση ξέρει ότι θα λάβει λύτρα από τις ΗΠΑ τότε οι Αμερικανοί πολίτες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Διαβάστε επίσης:

Συρία-Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει 1.429 άτομα από τον Ιούνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ