29 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν κατά του Έμπολα

29 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν κατά του Έμπολα

Νέα οικονομική ενίσχυση για την καταπολέμηση του Έμπολα στην Ανατολική Αφρική ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφτηκε τις πληγείσες από τον ιό περιοχές.

Συνολικά 29 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση του ιού, από τα οποία τα 17 εκατ. για την μεταφορά προμηθειών και εξοπλισμού στις πληγείσες περιοχές και τα υπόλοιπα 12 εκατ. θα δοθούν ως βοήθεια στις γειτονικές πληγείσες περιοχές, για να προετοιμαστούν και να δράσουν έγκαιρα σε περίπτωση επιδημίας του ιού.

«Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να αναχαιτίσουμε, να ελέγξουμε, να θεραπεύσουμε και τελικά να νικήσουμε τον ιό», δήλωσε ο Κύπριος επίτροπος.

Επίσης ο Χ. Στυλιανίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Σουηδίας η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως θα διαθέσει, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, 42 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας για το θέμα.

Ο κ. Στυλιανίδης και ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Βουτένις Αντριουκάϊτις χαιρέτισαν επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που συνέδραμαν με εξοπλισμό, βοήθεια και ειδικούς στον αγώνα κατά του Έμπολα.

Με τη νέα χρηματοδότηση η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αγγίζει τα 373. εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική συνδρομή της ΕΕ εκτιμάται στο 1.1 δισ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ