Αναγνώρισε τον γιο του ανάμεσα στους δήμιους της ISIS

Αναγνώρισε τον γιο του ανάμεσα στους δήμιους της ISIS

Με τρόμο ένας Βρετανός είδε τον 20χρονο γιο του σε μια φωτογραφία που απεικόνιζε τους 16 δήμιους του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζουν Σύριους στρατιώτες στην έρημο. 

Ένας Βρετανός φοιτητής είναι μεταξύ των δήμιων που δολοφόνησαν 17 ομήρους υπό τις εντολές του ισλαμικού κράτους, στο νέο βίντεο που δόθηκε θες στη δημοσιότητα.

Ο Αχμέντ Μουτάνα είδε τον 20χρονο γιο του Νάσερ, σε ένα σοκαριστικό  βίντεο που ανέβηκε στο YouTube όπου φαίνονταν φανατικοί  ισλαμιστές να αποκεφαλίζουν χωρίς δισταγμό. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο 26χρονος εθελοντής ανθρωπιστικής οργάνωσης Πίτερ Κάσινγκ.

Ο Μουτάνα δήλωσε ότι ο γιος τους, αν είναι πράγματι αυτός θα αντιμετωπίσει τον Αλλάχ: «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μοιάζει με τον γιο μου. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλλάχ τώρα, αφού σκότωσε ανθρώπους». Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να τον συγχωρήσει:

 «Όχι, πρέπει να είναι ψυχικά άρρωστος – είτε αυτό ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω».

Οι αναλυτές θεωρούν πως το βίντεο της δολοφονίας είναι μια προσπάθεια του Ισλαμικού Κράτους να προκαλέσει τη Δύση σε μια «τελική μάχη».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα ο Μουτάνα που σπούδαζε Ιατρική, να εγκατέλειψε την οικογένειά του για να εκπαιδευτεί στη Συρία και να βρίσκεται ανάμεσα στους δήμιους του Πίτερ Κάσινγκ.

Η οικογένειά του ανακάλυψε ότι ο Νάσερ είναι εκπαιδευόμενος τρομοκράτης όταν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στρατολόγησης ομάδας ανταρτών τον περασμένο Ιούνιο. Μαζί του πρέπει να βρίσκεται και ο μικρότερος αδελφός του, ο 17χρονος Ασέελ.

Ο 20χρονος φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις τρομοκρατικές του «δεξιότητες».

Πηγή: Daily Mail

 

Διαβάστε επίσης 

ΦΩΤΟ-Το tweet των γονιών του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ

Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Κάσιγκ

ΗΠΑ-Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης του Κάσιγκ

Βενιζέλος: Ειδεχθές έγκλημα ο αποκεφαλισμός Κάσινγκ

Ολάντ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η εκτέλεση του Κάσιγκ

Κάμερον: Είμαι τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ