Ευθείες βολές Ομπάμα-Κάμερον στον Πούτιν

Ευθείες βολές Ομπάμα-Κάμερον στον Πούτιν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία θα παραμείνει απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα αν ο Πρόεδρος της, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες που στοχεύουν να βάλουν ένα τέλος στην ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

“Αυτή τη στιγμή οι κυρώσεις που εφαρμόζουμε είναι πάρα πολύ καλές”, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. “Οι ομάδες μας διαρκώς εξετάζουν μηχανισμούς στους οποίους θα στραφούμε εφόσον χρειαστεί μεγαλύτερη πίεση”, πρόσθεσε.

“Εάν (ο Ρώσος Πρόεδρος) εξακολουθήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να παραβιάζει τη συμφωνία για την οποία δεσμεύτηκε πριν από μερικές εβδομάδες, η απομόνωση της Ρωσίας θα συνεχιστεί”, τόνισε ο Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έστειλαν ένα “σαφές μήνυμα” στον πρόεδρο Πούτιν ότι η χώρα του θα απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα εάν δεν επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.

“Νομίζω ότι η Ρωσία πρέπει να μάθει ότι στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε μια πραγματική ενότητα σκοπού: να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κάποιου είδους μόνιμη παγωμένη σύρραξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι η σχέση της Ρωσίας από τη μία και της Βρετανίας, της Ευρώπης και της Αμερικής από την άλλη, θα παραμείνει η ίδια”, τόνισε.

“Ελπίζω ότι ακόμη και σε αυτό το στάδιο ο Πρόεδρος Πούτιν μπορεί να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο”, συνέχισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης “βλέπει ότι βρίσκεται σε σταυροδρόμι”.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ