Υπέκυψε η γυναίκα που είχε αυτοπυρποληθεί

Υπέκυψε η γυναίκα που είχε αυτοπυρποληθεί 

 Η 38χρονη Λίντια Πέτροβα που είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Σόφια, στις 3 Νοεμβρίου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

   Η άνεργη φωτογράφος, διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, αφού τα εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός της.

   Στις 3 Νοεμβρίου, είχε λουστεί με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε σε μια κίνηση απελπισίας, καθώς, σύμφωνα με την οικογένειά της, ανησυχούσε για το μέλλον του παιδιού της.

   Μία ημέρα αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, στην πόλη Σαντάνσκι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, αυτοπυρπολήθηκε ένας 48χρονος στην αυλή εκκλησίας.

   Από τον Φεβρουάριο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οχτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα “κύμα” αυτοπυρπολήσεων στη Βουλγαρία, εν μέσω ενός κλίματος φτώχειας, απογοήτευσης και διαφθοράς.

   Στη Βουλγαρία, την πλέον φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 48% των κατοίκων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

   Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία διαμορφώνεται στα 400 ευρώ και η μέση μηνιαία σύνταξη στα 100 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Νέο περιστατικό αυτοπυρπόλησης στη Βουλγαρία

Ένας στους 3 στο όριο της φτώχειας

Βουλγαρία-Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ