Υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ ο αδελφός του Μπους;

 Υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ ο αδελφός του Μπους;

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ου. Μπους εκτιμά πως οι πιθανότητες να είναι ο αδελφός του Τζεμπ υποψήφιος για την προεδρία το 2016 «είναι 50-50».

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο αδελφός του και πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, «μάχεται μέσα του για να αποφασίσει» εάν θα είναι υποψήφιος.

«Είμαστε πολύ κοντά. Ταυτόχρονα όμως, δεν χτυπάει ακριβώς την πόρτα μου για να ζητήσει τη γνώμη μου, επειδή αγωνιά για την απόφαση που θα πάρει. Γνωρίζει τις συνέπειες που θα έχει (μια τέτοια απόφαση) για την οικογένειά του. Έχει δει τον πατέρα του και τον αδελφό του στην προεδρία. Για εμένα, είναι κορόνα-γράμματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Μπους

Ωστόσο ο γιος του Τζεμπ Μπους, Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, ο οποίος εξελέγη την περασμένη Τρίτη σε ένα δημόσιο αξίωμα στο Τέξας, σημείωσε ότι είναι πιθανότερο πλέον ο πατέρας του να είναι υποψήφιος.

Πάντως, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ότι θα υποστήριζε με όποιον τρόπο μπορεί τον αδελφό του σε περίπτωση που έθετε υποψηφιότητα και ότι θα έκανε ό,τι κι αν του ζητούσε—ακόμη κι αν του ζητούσε να μείνει στο παρασκήνιο.

Το ερώτημα εάν ο Τζεμπ Μπους πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στα όργανα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών το 2016 έχει γίνει θέμα  έντονων συζητήσεων και είναι γνωστό ότι το εξετάζει πολύ σοβαρά. 

Η υποψηφιότητά του θεωρείται πως θα ήταν μεν ενωτική, αλλά λιγότερο  “ορθόδοξη” από εκείνες διαφόρων άλλων διεκδικητών του χρίσματος. Ο ίδιος τον περασμένο Απρίλιο,  είχε πει ότι θα αποφασίσει  για την  υποψηφιότητα του ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ