Ομπάμα: Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας

Ομπάμα: Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε ότι απέτυχε στις προσπάθειές του να πείσει τους Αμερικανούς για την ορθότητα της πολιτικής που ασκεί και πρόσθεσε ότι αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης Τρίτης.

«Οφείλω να αναλάβω την ευθύνη της ήττας αυτής και αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα από αυτές τις εκλογές», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS την Παρασκευή και μεταδόθηκε σήμερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με αυτήν την τοποθέτηση σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις ενός ανώτερου στελέχους των Δημοκρατικών στη Γερουσία, που είχε υπογραμμίσει ότι η πτώση της δημοφιλίας του Ομπάμα —οι θετικές γνώμες για αυτόν έχουν μειωθεί στο 40% του εκλογικού σώματος— εξηγεί την ήττα τους στις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου.

«Θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στους Αμερικανούς τι προσπαθούμε να κάνουμε και γιατί βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και αυτό συνιστά μια πολιτική αποτυχία που πρέπει να διορθώσουμε», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Πρέπει αληθινά να τείνουμε το χέρι στην αντιπολίτευση και να προσπαθήσουμε να την πείσουμε» να συνεργαστεί «στον μέγιστο δυνατό βαθμό», ανέφερε ο Ομπάμα.

Έξι χρόνια μετά τη θριαμβευτική είσοδό του στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισχυρότερη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες.

«Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν προχωράνε, έστω κι αν δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί ξεκάθαρα», επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Επικαλέστηκε το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο έχει μειωθεί στο 5,8%, καθώς και τις 200.000 και πλέον θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο — και πάνω από 10 εκατ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όταν η χώρα του αντιμετώπιζε την πιο βαθιά ύφεση μετά την δεκαετία του 1930.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ομπάμα σε ρόλο… τραγουδιστή

Γκάφα του CNN: Σκότωσε τον… Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ