Κίεβο-Καταγγέλλουν ότι ρωσικά άρματα μάχης εισήλθαν στην Ουκρανία

Κίεβο-Καταγγέλλουν ότι ρωσικά άρματα μάχης εισήλθαν στην Ουκρανία

Το Κίεβο κατήγγειλε σήμερα ότι 32 άρματα, στοιχεία πυροβολικού και άλλος εξοπλισμός καθώς και στρατιώτες από τη Ρωσία πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην ανατολική Ουκρανία, όπου πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο.

“Τριάντα δύο άρματα μάχης, 16 πυροβόλα Χόβιτσερ και 30 στρατιωτικά φορτηγά τύπου Καμάζ με στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία” και κατευθύνονταν στην πόλη Κράσνι Λουτς στην περιοχή του Λουχάνσκ. Μια ακόμη φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας διέσχισαν στα σύνορα και πέρασαν το φυλάκιο Ιζβαρίνο, το οποίο ελέγχουν οι αυτονομιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

“Συνεχίζεται η ανάπτυξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και των Ρώσων μισθοφόρων στις γραμμές του μετώπου”, δήλωσε ο Λισένκο σε ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

“Χάσαμε πέντε στρατιώτες και 16 άλλοι τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο” στις ανατολικές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, 15 πολίτες τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων κατά τις μάχες που μαίνονταν χθες στην περιοχή αυτή, ενώ οι συνοικίες της Κιέφσκι και Κουιμπιτσέφσκι αποτέλεσαν στόχο πυρών πυροβολικού. Οι συνοικίες αυτές βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ένα από τα θερμότερα σημεία της σύγκρουσης μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών.

Παράλληλα οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επτά αλεξιπτωτιστές τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης κοντά σε χωριό στο βορειοδυτικό Λουχάνσκ.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Φάρσα στους Γερμανούς νεοναζί με τον “δίδυμο” του Χίτλερ

ΒΙΝΤΕΟ-Ναυαγός σώθηκε μετά από 2 ημέρες στον Ειρηνικό

ΦΩΤΟ-Το Βρετανικό μουσείο ανέβασε στο Instagram τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ