Τουρκία: Νεκροί δύο από τους 18 ανθρακωρύχους

Τουρκία: Νεκροί δύο από τους 18 ανθρακωρύχους

Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων εντόπισαν σήμερα νεκρούς τους δύο από τους 18 εργάτες οι οποίοι αγνοούνταν εδώ και εννέα ημέρες σε ένα ανθρακωρυχείο της νότιας Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

“Οι εντατικές προσπάθειες που έχουμε αναλάβει μας επέτρεψαν να φτάσουμε στα άψυχα σώματα των δύο αδελφών μας. Θα τα ανασύρουμε στην επιφάνεια εντός ολίγου” ανέφερε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

“Θα συνεχίσουμε τις έρευνες. Βρήκαμε τα υπολείμματα ενός γεύματος ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου εντοπίσαμε τα πτώματα των δύο αδελφών μας”, πρόσθεσε.

Ο Γιλντίζ είχε τονίσει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι ανθρακωρύχοι μέσα στις πλημμυρισμένες στοές ήταν απειροελάχιστες.

Οι 18 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 28 Οκτωβρίου σε βάθος 300 μέτρων στο ορυχείο του Ερμενέκ, όταν ανέβηκαν αιφνιδιαστικά τα νερά και κατέκλυσαν τις στοές. Άλλοι 16 εργαζόμενοι πρόλαβαν και βγήκαν στην επιφάνεια εγκαίρως.

Η εταιρεία Has Sekerler Madencilik που εκμεταλλεύεται το ορυχείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέδωσε το δυστύχημα σε “φυσική καταστροφή”. Όμως μια προκαταρκτική έκθεση των εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας δείχνει ότι η πλημμύρα προκλήθηκε πιθανότατα από τα νερά “που συσσωρεύονταν επί χρόνια σε μια παλιά στοά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ