ΦΩΤΟ-Αυτοί είναι οι Έλληνες που μπήκαν στη Γερουσία των ΗΠΑ

ΦΩΤΟ-Αυτοί είναι οι Έλληνες που μπήκαν στη Γερουσία των ΗΠΑ

“Ελληνικές επιτυχίες” είχαν μεταξύ άλλων, οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για τη Γερουσία, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επανεκλέγονται ο Ρεπουμπλικάνος, Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ, η Δημοκρατική Νίκη Τσόγκα (σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα) στη Μασαχουσέτη και η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα.

Γκας Μπιλιράκης

 

Τζον Σαρμπάνης

 

Νίκη Τσόγκα

 

Ντίνα Τάιτους

Επίσης, Ελληνοαμερικανοί, επανεξελέγησαν και σε διάφορες πολιτειακές και περιφερειακές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της πλειοψηφίας στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης Ντιν Σκέλος, ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και ο Δημοκρατικός Λεωνίδας Ραπτάκης στην πολιτειακή γερουσία του Ρόντ Άιλαντ.

Πλήγμα θεωρείται για την ελληνική πλευρά, η αποτυχία του Δημοκρατικού γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Η φιλελληνική στάση του κ. Μενέντεζ έγινε γνωστή –μεταξύ άλλων- και με την επιστολή που είχε αποστείλει στους Μπάιντεν και Κέρι με θέμα την κυπριακή ΑΟΖ και τις προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ-Τι έκαναν οι εγγονοί πρώην Προέδρων στις εκλογές

ΗΠΑ-Ποιες πολιτείες λένε “ναι” στην κάνναβη

Αμερικανοί “βρήκαν” τον Δούρειο Ίππο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ