ΒΙΝΤΕΟ-Νίκησε τον Έμπολα και αγκάλιασε ξανά τον σκύλο της

ΒΙΝΤΕΟ-Νίκησε τον Έμπολα και αγκάλιασε ξανά τον σκύλο της

Η νοσοκόμα από το Ντάλας που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και ανάρρωσε, επανενώθηκε σήμερα με τον σκύλο της ο οποίος είχε μείνει σε καραντίνα και ήταν υπό την παρακολούθηση των ειδικών για τρεις εβδομάδες.

Ο Μπέντλεϊ, το σπάνιελ της Νίνα Φαμ, όρμησε πάνω της και άρχισε να την γλείφει, σε μια συγκινητική τελετή για την παράδοσή του στη νοσοκόμα, κοντά στο καταφύγιο για ζώα όπου είχε παραμείνει σε απομόνωση. Οι κτηνίατροι και το προσωπικό του καταφυγίου φρόντιζαν τον σκύλο όλο αυτό το διάστημα, όμως τον πλησίαζαν φορώντας ειδικές προστατευτικές στολές.

Η 26χρονη Νίνα Φαμ είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που προσβλήθηκε από τον ιό ενώ φρόντιζε έναν ασθενή. Υποβλήθηκε σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Μέριλαντ και πήρε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε αναρρώσει πλήρως.

“Όταν διέγνωσαν τον Έμπολα δεν ήξερα τι θ’ απογίνει ο Μπέντλεϊ, δεν ήξερα αν είχε τον ιό. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην μάθαινα τι συνέβη στον καλύτερο φίλο μου”, είπε στους δημοσιογράφους, κρατώντας στην αγκαλιά της τον σκύλο που της έγλειφε το πρόσωπο κουνώντας την ουρά του.

Ο Μπέντλεϊ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την ευθανασία ενός άλλου σκύλου, στην Ισπανία, ο οποίος ανήκε σε μια νοσηλεύτρια που επίσης προσβλήθηκε από τον Έμπολα. Αρχικά, τη φροντίδα του ανέλαβαν τα μέλη του συνεργείου απολύμανσης που καθάρισαν το σπίτι της Φαμ αφού διαγνώστηκε με τον ιό, όμως στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο. Ο Μπέντλεϊ έγινε και ένας “μίνι-σταρ” του διαδικτύου, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο που τον έδειχναν στην απομόνωση, να παίζει με τους εργαζόμενους που φορούσαν “διαστημικές” στολές.

Αφού υποβλήθηκε κατ’ επανάληψη σε εξετάσεις, ο Μπέντλεϊ κηρύχθηκε “υγιής” στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Φαμ είπε ότι οι δυο τους τώρα θα το γιορτάσουν. “Θα τον πάρω στο σπίτι και θ’ αρχίσουμε να διαλέγουμε τα δώρα για το πάρτι των γενεθλίων του, αφού θα γίνει δύο χρονών αυτόν τον μήνα”, είπε στους δημοσιογράφους.

Δείτε το βίντεο του NBC News

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Είναι σε καραντίνα και βγήκε βόλτα με το ποδήλατο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ