“Ενισχύσεις” στέλνει ο Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

“Ενισχύσεις” στέλνει ο Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή για την ανάπτυξη “ισχυρών αστυνομικών ενισχύσεων” και κατηγόρησε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για “υποκίνηση των εντεινόμενων ταραχών” στην Ιερουσαλήμ.

“Έδωσα εντολή για την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων κατάλληλα εξοπλισμένων για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ”, τόνισε.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σειρά υποκινήσεων από ριζοσπαστικά ισλαμιστικά στοιχεία και από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) που είπε ότι πρέπει να εμποδιστούν με όλα τα μέσα οι εβραίοι να ανεβούν στο Όρος του Ναού”, όπως ονομάζουν οι εβραίοι την Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου δήλωσε εκ νέου ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αλλάξει τους κανόνες που διέπουν το καθεστώς στην Πλατεία των Τζαμιών -τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα- και που επιτρέπουν στους εβραίους να μεταβαίνουν εκεί αλλά τους απαγορεύουν να προσευχηθούν στο σημείο αυτό.

Εξέφρασε επίσης την άρνησή του να αλλάξει το νόμο όπως ζητούν εθνικιστές εβραίοι για να μπορούν να προσεύχονται στο Όρος του Ναού, τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού, μεταξύ τους ο Γεχούντα Γκλικ, ο υπερεθνικιστής εβραίος ακτιβιστής που ήταν στόχος επίθεσης χθες βράδυ, της οποίας ο φερόμενος ως δράστης έπεσε νεκρός νωρίς σήμερα από πυρά ισραηλινών αστυνομικών.

Ο Νετανιάχου κάλεσε τους εθνικιστές εβραίους ακτιβιστές να μην προβούν σε αντίποινα κατά των Παλαιστινίων. “Καμιά από τις πλευρές δεν πρέπει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της”, τόνισε.

Ο Νετανιάχου παράλληλα συνεχάρη την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, καθώς και την αστυνομία γιατί σκότωσαν τον Παλαιστίνιο τον οποίο κατηγόρησαν για τον βαρύ τραυματισμό με πυρά του Γκλικ.

 

Διαβάστε επίσης:

Αμπάς: “Κήρυξη πολέμου” συνιστά το κλείσιμο της Πλατείας των Τζαμιών

Αρνητική η άποψη των Ιταλών για το ευρώ

ΦΩΤΟ-Σε 9χρονο το βραβείο Wildlife Photographer of the Year

ΦΩΤΟ-Η Μέρκελ έγινε… emoticon

Οργισμένοι οι γονείς των αγνοουμένων φοιτητών στο Μεξικό

Φωτογραφίες του Τσε σε κουτί πούρων

Συνέλαβαν τον Ρομάν Πολάνσκι;

ΦΩΤΟ-ΣΟΚ: Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά σε σχολείο της Γερμανίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ