Σρι Λάνκα-192 οι αγνοούμενοι

Σρι Λάνκα-192 οι αγνοούμενοι

Η τύχη τουλάχιστον 192 ανθρώπων αγνοείται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε επισήμως την ώρα που περίπου 500 στρατιώτες και εθελοντές επαναλάμβαναν σήμερα τις έρευνες για τους αγνοουμένους, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, επανελήφθησαν παρά την κακοκαιρία, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ταξίαρχος Τζαγιάναθ Τζαγιαβίρα.

“Ο κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις στην περιοχή και η δυσκολία να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές καθιστούν τις επιχειρήσεις δύσκολες”, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 14 νεκροί.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή αργότερα σήμερα.

Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών Μαχίντα Αμαραουίρα δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως περίπου 150 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι στη λάσπη, προσθέτοντας πάντως πως οι αρχές “καταβάλλουν προσπάθειες για να ανακοινώσουν έναν οριστικό αριθμό”.

Υπολογίζεται πως παρασύρθηκαν 3,5 χιλιόμετρα εδάφους, με τη λάσπη να θάβει περίπου 150 πρόχειρα κτισμένες κατοικίες, στις οποίες ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού της περιοχής.

Ο υπουργός Φυτειών Μαχίντα Σαμρασίνγκε δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως ήδη από το 2011 είχαν γίνει συστάσεις στους εργάτες αυτούς να φύγουν από την περιοχή επειδή υπήρχαν φόβοι για κατολισθήσεις.

Μερικοί εργάτες επισήμαναν πάντως πως τους προσφέρθηκε στέγη μακριά από τις φυτείες τσαγιού, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμείνουν στην περιοχή.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις σε πέντε άλλες περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ