“Σουρεαλιστική” η συνάντηση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα

“Σουρεαλιστική” η συνάντηση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα

 

«Σουρεαλιστική» χαρακτήρισαν τα ιταλικά συνδικάτα την στάση της ιταλικής κυβέρνησης, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Ρώμη με θέμα συζήτησης το εργασιακό και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015.

Η επικεφαλής της κεντροαριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil, Σουζάνα Καμούσο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υπουργοί οι οποίοι ήταν παρόντες στην συνάντηση τόνισαν ότι «δεν είχαν την εντολή και την δυνατότητα να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα συνδικάτα».

Στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι κάθισαν από την μία μεριά του τραπεζιού οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cisl και Uil και από την άλλη ο υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και η υπουργός δημόσιας διοίκησης Μαριάννα Μαντία.

«Δεν προβλεπόταν κανενός είδους διαπραγμάτευση, απλώς και μόνο διάλογος. Παρουσιάσαμε τον νέο προϋπολογισμό και τα συνδικάτα μας είπαν την άποψή τους», δήλωσε ο υπουργός εργασίας Πολέτι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν πήρε μέρος στην συνάντηση. Αναφέρθηκε όμως μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου La 7: «η κυβέρνηση δεν γράφει τους νόμους μετά από διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα. Ακούμε όλους όταν μιλούν, και τα συνδικάτα, αλλά στην Ιταλία πρέπει επιτέλους ο καθένας να κάνει την δουλειά του. Ζητήσαμε να μας πουν την γνώμη τους σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως θέλουν, ακόμη και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι δεν διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ