Σιάτλ-Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από την επίθεση στο σχολείο

Σιάτλ-Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από την επίθεση στο σχολείο

Ένας μαθητής άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν στο κυλικείο του σχολείου του, σε περιοχή κοντά στο Σιάτλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα συμμαθητή του και τραυματίζοντας 4 ακόμα, προτού ο ίδιος σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε μετά την επίθεση, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές.

Τρεις από τους μαθητές που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, δήλωσε η Τζοάν Ρόμπερτς επικεφαλής της κλινικής Πρόβιντενς Ρίτζιοναλ στο Έβερετ.

Δύο εκ των θυμάτων είναι άνδρες και δύο γυναίκες, δήλωσαν αξιωματούχοι του νοσοκομείου.

«Σε αυτό το σημείο μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο δύο ανθρώπων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της αστυνομίας του Μέρισβιλ, Ρομπ Λαμουρέ.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια ήταν τα κίνητρα που ώθησαν τον δράστη να προβεί σε αυτή την αιματηρή επίθεση, ενώ δεν είναι σαφές εάν ο δράστης έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του ή σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον μαθητή ως ιδιαίτερα «αγαπητό», ο οποίος συμμετείχε επίσης στις ομάδες ποδοσφαίρου και πυγμαχίας του σχολείου. Επιπλέον είπαν ότι ο δράστης μπήκε στην αίθουσα του κιλικίου και άνοιξε πυρ στοχεύοντας σε ένα τραπέζι όπου κάθονταν συμμαθητές του.

«Ήρθε από πίσω και στο χέρι του κρατούσε ένα όπλο. Πυροβόλησε περίπου 8 φορές. Στο τραπέζι αυτό κάθονταν φίλοι του οπότε δεν ήταν τυχαίο γεγονός», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο μαθητής Τζόρνταν Λούτον, προσθέτοντας ότι ο ένοπλος πυροβόλησε ύστερα αρκετές ακόμα φορές.

«Έπειτα γύρισε, κοίταξε εμένα και την κοπέλα μου… και χαμογέλασε αχνά. Ύστερα γύρισε πάλι και άρχισε να πυροβολεί ξανά», δήλωσε ο Λούτον.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ ο δράστης της επίθεσης ήταν 14 ετών. 

Πηγή ΦΩΤΟ: ktla.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ