Σουλτς: Χρειαζόμαστε στοχευόμενες επενδύσεις

Σουλτς: Χρειαζόμαστε στοχευόμενες επενδύσεις

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε τους αρχηγούς των κρατών μελών στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπίσει τη χαμηλή ανάπτυξη και την υψηλή ανεργία.

Επίσης, ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι τα επίπεδα επενδύσεων εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από ότι ήταν πριν από την κρίση, «η οικονομία μας ολισθαίνει και αυτή είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε».

Ο πρόεδρος του ΕΚ καλωσόρισε πακέτο επενδύσεων 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκε από το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον Ιούλιο, δηλώνοντας πώς «αυτή ακριβώς είναι η αλλαγή πολιτικής που ζητούσαμε».

Ο Σουλτς δήλωσε ότι δημιουργία επενδύσεων δεν σημαίνει αναγκαστικά αύξηση χρεών, εξηγώντας ότι το σημαντικό είναι ο τρόπος με το οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα. «Χρειαζόμαστε στοχευμένες επενδύσεις σε τομείς που μεσοπρόθεσμα θα τονώσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να επενδύσουμε σε τομείς και σε έργα που θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία».

Όπως αναφέρει το europarl.europa.eu, o Μάρτιν Σουλτς, προέτρεψε τους αρχηγούς των κρατών μελών να είναι φιλόδοξοι στα ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας που θα συζητήσουν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, καθώς με αυτό τον τρόπο θα στείλουν ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο. «Μόνο αν μιλάμε με μια φωνή και συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στα ζητήματα προστασία του περιβάλλοντος, θα αποτελέσουμε αξιόπιστο παράδειγμα για τους υπόλοιπους», δήλωσε.

Ο Σουλτς, συνεχάρη τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την ηγεσία του, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα την 1 Νοεμβρίου.

Επίσης, έθεσε το ζήτημα των Ευρωπαίων που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ, λέγοντας ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, αλλά και στενή συνεργασία ανάμεσα στις αρχές και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Τέλος, κάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει περισσότερο τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα, δηλώνοντας ότι, «παρόλο που δεν δημιουργήθηκε πανικός, πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει η εξάπλωση αυτής της τρομερής ασθένειας και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

 

Διαβάστε επίσης:

Μπρα ντε φερ ευρωπαϊκών κρατών για τη λιτότητα

Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ