Αιχμές κατά της Τουρκίας από ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο

Αιχμές κατά της Τουρκίας από ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 

Αιχμές κατά της Τουρκίας άφησε ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο γύρω από το θάνατο μιας Λιβανο-Αμερικανίδας δημοσιογράφου, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ενώ ήταν απεσταλμένη του αγγλόφωνου δικτύου του Ιράν, Press TV στην Τουρκία και κάλυπτε τις εξελίξεις στην κατεχόμενη πόλη Κομπάνι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Η Σερίνα Σιμ, σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χαμίντ Ρεζά Εμαντί, επικεφαλής της αίθουσας σύνταξης του Press TV, δήλωσε ότι το Ιράν θα κινηθεί με νομικά μέσα επί του θέματος. «Οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της είναι πολύ ύποπτες και πιθανόν είναι αποτέλεσμα των αποκαλυπτικών της εκθέσεων σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχαν στους πρόσφυγες της Συρίας οι πολιτικές που ασκούσαν τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία», μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις του Εμαντί.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την υπόθεση, ενώ άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχολιασμό, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ωστόσο, ο Ιτζετίν Κιουτσούκ, κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, απέρριψε τους ισχυρισμούς. «Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς», είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Αυτές είναι απόπειρες που στόχο έχουν να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα προβούμε σε δηλώσεις», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ