Σερβία-Έκαψαν φούρνο Αλβανών

Σερβία-Έκαψαν φούρνο Αλβανών

Επίθεση με βόμβα μολότοφ εξαπέλυσαν, χθες το βράδυ, άγνωστοι κατά ενός αρτοποιείου, που ανήκει σε Αλβανούς, στην πόλη Σόμπορ της Βοϊβοντίνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο φούρνος “Δύο Αδέλφια” κάηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιχείρηση μπαίνει στο στόχαστρο παρόμοιων ενεργειών. Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το 2008, υπήρξαν “φωνές” που καλούσαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον συγκεκριμένο φούρνο επειδή οι ιδιοκτήτες του είναι Αλβανοί.

Ο τότε δήμαρχος της πόλης του Σόμπορ, ωστόσο, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και ορισμένων κομμάτων πήραν το πρωινό τους στο συγκεκριμένο αρτοποιείο, σε μια συμβολική κίνηση-απάντηση στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις αλβανικής ιδιοκτησίας γίνονται στόχος εμπρηστών στο Σόμπορ. Τον Μάιο του 2010, άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά άλλης επιχείρησης αλβανικών συμφερόντων και της έβαλαν και φωτιά.

Αν και, επίσημα, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα πίσω από την επίθεση στο αρτοποιείο, αναλυτές εκτιμούν ότι συνδέεται με τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, στο Βελιγράδι, ο οποίος και διεκόπη.

Η ένταση εντός γηπέδου μεταφέρθηκε και στον πολιτικό στίβο αλλά και στους δρόμους πολλών πόλεων στην Αλβανία, το Κόσοβο και αλλού. Χθες το βράδυ, Αλβανοί έκαψαν σερβική σημαία στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση σε σελίδα με όνομα του Κάτσε προκαλεί αίσθηση

Δήλωση Βενιζέλου για τα επεισόδια στον αγώνα Σερβία-Αλβανία

«Αλβανοί από την ΠΓΔΜ σχεδίασαν την ενέργεια με τη σημαία»

Συνελήφθη ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι “σώθηκε” η σημαία με τη μεγάλη Αλβανία

ΦΩΤΟ-Ο Λίλα του ΠΑΣ πρωταγωνιστής των επεισοδίων-Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ