Οι Κούρδοι “ανακατέλαβαν” στρατηγικό σημείο στο Κομπάνι

Οι Κούρδοι “ανακατέλαβαν” στρατηγικό σημείο στο Κομπάνι

Ανώτερος αξιωματούχος των Κούρδων του Ιράκ δήλωσε σήμερα ότι η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν έχει στείλει στρατιωτική βοήθεια στις συριακές κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

Ο Χαμίντ Νταρμπάντι, αξιωματούχος της KRG, αρμόδιος για τις υποθέσεις των Κούρδων της Συρίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, δήλωσε: “Τους βοηθήσαμε σχεδόν σε κάθε πεδίο. Τους στείλαμε βοήθεια, στην οποία περιλαμβάνεται και στρατιωτική”. 

Ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο παράδοσης των πολεμοφοδίων στην συριακή πόλη που συνορεύει με την Τουρκία προς βορρά ενώ πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του ΙΚ από ανατολικά, νότια και δυτικά.

Παράλληλα αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας δήλωσε ότι η KRG έστειλε “συμβολική” στρατιωτική βοήθεια για το Κομπάνι, η οποία όμως δεν έχει φθάσει στον προορισμό της και παραμένει στη βορειοανατολική Συρία, γιατί η Τουρκία δεν θα ανοίξει διαμετακομιστικό διάδρομο, όπως ζητούν οι Κούρδοι της Συρίας προκειμένου να λάβουν ενισχύσεις.

Η βοήθεια που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πυρομαχικά για ελαφρά όπλα και όλμους, παραμένει στη βορειοανατολική Συρία που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο, δήλωσε ο Αλάν Οτμάν, αξιωματούχος για τα μέσα ενημέρωσης του συριακού κουρδικού στρατιωτικού συμβουλίου στην περιοχή, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στη Βηρυτό του Λιβάνου μέσω Skype. 

Η βοήθεια “είναι περισσότερο από συμβολική και παραμένει στο καντόνι Τζαζίρα”, δήλωσε ο Οτμάν χρησιμοποιώντας την κουρδική ονομασία για την επαρχία της βορειοανατολικής Συρίας που συνορεύει με το Ιράκ.

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους καλύτερα οπλισμένους τζιχαντιστές του ΙΚ στο Κομπάνι δήλωσαν ότι δεν έχουν δεχθεί ενισχύσεις. “Δεν έχουμε παραλάβει ούτε μια σφαίρα”, δήλωσε ο Εσμάτ Αλ Σέιχ, επικεφαλής του συμβουλίου άμυνας στο Κομπάνι.

 

Διαβάστε επίσης:

Επιθέσεις καμικάζι από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ