Ένας νεκρός εξαιτίας τυφώνα στην Ιαπωνία

Ένας νεκρός εξαιτίας τυφώνα στην Ιαπωνία

 

Ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ, που έπληξε τη Δευτέρα τα κεντρικά νησιά της Ιαπωνίας, άφησε πίσω του τουλάχιστον 1 νεκρό και 93 τραυματίες. Όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής, ο Βονγκφόνγκ ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε εφέτος την Ιαπωνία.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τροπική καταιγίδα και πλέον κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων την ώρα προς τις ακτές της περιοχής Τοχόκου, η οποία το 2011 είχε πληγεί από τον δυνατό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η καταιγίδα έχει μέγιστη ισχύ συνεχών ανέμων 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που φτάνουν τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Υπηρεσία.

Ένας 90χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα αρδευτικό χαντάκι στην επαρχία Τοτόρι, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται στις περιοχές Εχίμε και Σιζουόκα, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Βονγκφόνγκ προκάλεσε εκτεταμένες βροχοπτώσεις στο Τόκιο, καθώς και κυκλοφοριακό χάος σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τουλάχιστον 600 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ περίπου 60 ακόμα αναμένεται να ακυρωθούν την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ